10 këngët që ta rrënqethin trupin kushtuar 28 nëntorit dhe ngjarjeve të kësaj dite historike (Video)
Video — November 28, 2017 at 10:18 am

10 këngët që ta rrënqethin trupin kushtuar 28 nëntorit dhe ngjarjeve të kësaj dite historike (Video)

Sot për mbarë shqiptarët është ditë feste. Në këtë ditë shqiptarët kujtojnë me vite e shekuj kohërat të cilat i kishin kaluar e përjetuar për të ardhur deri këtu ku jemi sot, për ta pasur lirinë, shkruan Gazeta NewBorn.Mijëra e mijëra janë vrarë në vendin e tyre vetëm e vetëm që t’i dalin zot atdheut të tyre në të cilin kanë lindur.Historia e kësaj dite fillon që nga 28 nëntori i vitit 1443, ku heroi kombëtar, Gjergj Kastrioti Skënderbeu ngriti për herë të parë flamurin kuq e zi me shqiponjën dy krenare, përcjellë Gazeta NewBorn.E kjo ngjarje vazhdoj më pas në vitin 1912 kur Ismail Qemali me shokë ngirit flamurin në Vlorë dhe shpalli të pavarur një pjesë të Shqipërisë.
Klikoni në reklamen më poshtë dhe shikoni videot e plota te 10 këngëve rrënqethëse:

Video