Ajo çfarë ka bërë Zvicra është e turpshme, shikoni si e pësoi Gjermania
Lajme — May 4, 2017 at 11:15 pm

Ajo çfarë ka bërë Zvicra është e turpshme, shikoni si e pësoi Gjermania

Hetuesit gjermanë dyshojnë se inteligjenca zvicerane spiunoi një zyre qeveritare e cila po përpiqej të kapte shtetasit gjermanë që nuk kishin paguar taksat, shkruan “BBC”.

Pretendimet erdhën pas arrestimit të një spiuni të dyshuar zviceran një hotel në Frankfurt të premten, raportojnë mediat gjermane. Ai dyshohet për monitorimin e hetuesve gjermanë të taksave..

Një pajisje thuhet se ka spiunuar brenda ministrisë së financave të Nordrhein-Westfalisë.

Hetuesit dyshojnë se pajisja i mundësoi spiunëve zviceran të zbulonin emrat e hetuesve të taksave dhe se Shërbimi Informativ Federal Zviceran (FIS) drejtoi operacionin.