Flet ish-punonjësi i CIA’s: Bin Laden është gjallë. Ja ku jeton! (Video)
Video — July 8, 2017 at 6:58 pm

Flet ish-punonjësi i CIA’s: Bin Laden është gjallë. Ja ku jeton! (Video)

Ish-punonjësi i CIA-s, Eduart Snowden ka thënë që ka prova që demostrojnë që Osama Bin Laden, që thuhet se është vrarë në Pakistan në vitin 2011 nga forcat militare amerikane, është akoma i gjallë dhe në gjendje të mirë shëndetësore.

Në një intervistë për Moscow Tribune, Snowden tha se Bin Laden jeton në Bahamas, dhe paguhet nga CIA.

Ai i tha gazetës se: “Kam dokumente që demostrojnë që Bin Laden është akoma në librin e pagave të CIA-s.

Ai paguhet nga CIA në shumën mujore 100 mijë dollarë në muaj, që vijnë të transfertuara nëpërmjet disa shoqërive dhe organizatave të brendshme, direkt e në llogarinë e tij bankare në Nassau.

Unë nuk jam i qartë ku ndodhet tani, por në vitin 2013, jetonte i qetë në vilën e tij bashkë me 5 gratë e tij dhe fëmijët e shumtë”

Snoëden u arratis në Rusi nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës pas publikimit në media të dokumenteve që kishin të bënin me programet e survejimit në masë.

Snowden vazhdon të thotë se CIA ka orkestruar vrasjen e rreme të ish-liderit të Al-Kaedas.

Ai këmbëngul se Osama është transportuar me familjen e tij në një lokalitet të panjohur të Bahamas.

“Osama Bin Laden ka qenë një nga punonjësit më eficentë të CIA-s për një kohë të gjatë. Kanë organizuar vdekjen e tij të rreme, në bashkëpunimin me shëbimin sekret të Pakistanit.”

“Nga momenti që të gjithë besojnë se ka vdekur, askush nuk kërkon për të, ndaj është më e thjeshtë për tu zhdukur. Pa mjekër dhe xhaketë militare, askush nuk e njeh”, tha Snowden për Moschow Tribune.