Gjetën një vezë të çuditshme në kopësht, ajo që del prej saj do u lërë pa fjalë (Pamje)
Kuriozitete — January 3, 2018 at 8:01 am

Gjetën një vezë të çuditshme në kopësht, ajo që del prej saj do u lërë pa fjalë (Pamje)

E keni dëgjuar ndonjëherë termin “Calthrus archeri”? Ky term i përket një kërpudhe të njohur edhe si “gishtat e djallit”. Kur ta shikoni do e kuptoni pse e mban këtë emër.
Kërpudhat “gishtat e djallit” e kanë origjinën në Zelandën e Re, Tasmani dhe Australi.
Shumica e kërpudhave mbijnë nga toka, por “gishtat e djallit” del nga vezë të cilat janë mbi sipërfaqen e tokës. Në fillim veza duket si një qeskë dhe më pas vazhdon procesi i rritjes, i cili zgjat goxha shumë.
Kjo kërpudhë ka 4 nga 7 tentakula, atëherë fillon duke pështyrë drejt tyre ç’ka nxjerr edhe më shumë në pah versionin e tij të gishtërinjve të shtrembëruar. E gjitha merr një ngjyrë rozë të kuqe, i mbuluar me një kore të sporeve të tij në ngjyrë ulliri të errët.Era e kësaj kërpudhe kundërmon si diçka e kalbur./Ndiqeni videon më poshtë