Zbulohet kura potenciale për rënien e flokëve
Lajme — May 11, 2018 at 7:47 pm

Zbulohet kura potenciale për rënien e flokëve

Një kure e re potenciale për rënien e flokëve është zbuluar përmes përdorimit te një ilaçi I cili fillimisht ishte destinuar për trajtimin e osteoporozës.

Studiuesit kanë gjetur se ilaçi kishte një efekt dramatik në folikulat e flokëve, duke i stimuluar rritjen e tyre.

Ky ilaç përmban një përbërës që sulmon një proteinë e cila bllokon rritjen e flokëve dhe luan një rol në rënien e tyre.

Udhëheqësi i projektit Nathan Hawkshaw ka thënë se ka nevojë për një testim klinik për të parë në qoftë se ky tretman është i sigurt për përdorim tek njerëzit.